Personal training

Ik bied persoonlijke begeleiding aan voor mensen met de volgende doelen:
 • Conditietraining. Bij conditietraining geef ik een combinatie van interval- en circuittraining.
  • Bij interval training pas je verschillende tempo‚Äôs toe, waardoor je een periode van maximale inzet afwisselt met korte rust en daarna weer maximaal gaat presteren. Hierdoor ontstaan pieken en dalen in de snelheid van de hartslag, waardoor de conditie verbetert.
  • Bij circuittraining doe je een reeks oefeningen, zonder rust tussendoor, waarbij je tegelijkertijd zo veel mogelijk verschillende spiergroepen traint. Het cardiovasculaire systeem wordt uitgedaagd, waardoor je conditie beter wordt en je spieren versterken. Bijkomende voordeel: je valt af en krijgt een atletischer lichaam!
 • Afvallen. Een misverstand over afvallen is dat dit alleen lukt door lange cardio training. De formule om af te vallen is uiteraard meer verbranden dat je eet. Dit kan door een lange cardio training in te lassen, maar wat hierbij meestal gebeurt, is dat de inspanning suboptimaal wordt, om de lange tijd uit te kunnen houden. Veel effectiever is om de intensiteit van de training te verhogen en kracht te verbeteren. Als spieren getraind worden gaan ze langer door met verbranden, dit wordt ook wel afterburn genoemd. Je blijft nadat de training afgelopen is dus langer nog calorien verbranden! Deze afterburn ontstaat nauwelijks met cardio training. Met personal training kan ik je uitdagen om elke oefening op maximaal tempo en niveau te blijven doen en je spieren te versterken. Mijn motto: doe elke oefening alsof het de laatste oefening van de training is!
 • Spieropbouw. Als je doel spieropbouw is, ga je met training oefeningen met steeds zwaardere gewichten doen. Door net wat zwaarder te trainen dan je al kon, ontstaan kleine scheurjes in spiervezels. Het lichaam reageert hierop door dikkere spiervezels aan te maken. Hierdoor ontstaat groei van de spiermassa.
 • Sportgerelateerde klachten en houdingscorrecties. Door mijn achtergrond als houdings- en bewegingstherapeut Cesar kan ik begeleiding bieden aan mensen met blessures. Bij Cesar therapie ligt de focus op het verbeteren van de houding, om zo klachten en blessures te voorkomen. Ik heb diverse klanten begeleid met bijvoorbeeld rugklachten, nekklachten, knieklachten en reuma. Ook kan ik hulp bieden bij motorische ontwikkelingsachterstand bij kinderen.
 • Ondersteuning voor sporters, die in hun eigen sport willen verbeteren:
  Enkele voorbeelden:
  • conditie- en krachttraining voor tennissers
  • krachttraining voor basketballers, voetballers, atleet
  • balans-, stabiliteit- en krachttraining voor dansers
  • begeleiding bij hardlopen, meer informatie hierover vindt u onder het kopje running.